keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Unipäiväkirja

Mikä olisikaan parempi tapa tutkiskella itseään, kuin kirjoittaa unipäiväkirjaa?

Me kaikki näemme unia, mutta kaikki eivät muista niitä. Uskon kuitenkin, että suurinosa pystyy muistamaan uniaan joinakin aamuina. Uni olisi hyvä kirjoittaa heti aamusta ylös, koska se pakenee todella nopeasti. Siitä jää vain tuntu. Muistikuva siitä, että muisti mitä unta näki.


Mitä hyötyä siitä on?


Ensinnäkin se on todella viihdyttävää ja mielenkiintoista. En tiedä yhtään ihmistä, ketä ei olisi omat unensa kiinnostaneet tippaakaan.


Toiseksi uni on suoraan alitajunnasta. Uni on assosiaatioketju.


esim. Kävelen korkeassa nurmikossa niin, että tuskin näen sen yli. Minulla on nälkä. Löydän puutarhapöydän, jonka päällä on omena. Pelkään, että joku ottaa sen. Näen suuren Gorillan, joka vie sekä Minut, että omenan ja juoksee korkeaan nurmikkoo. Haluan pois, nurmikko loppuu, olen kaupungissa.


Unessa tapahtuu kaikki, "mitä mieleen tulee" ja heti. Sitä tarkoitan unen assosiaatioketjulla. Siksi painajaiset voivat olla todella hirveitä.


Pohtimalla uniasi voit oppia tuntemaan itsesi. Voit ymmärtää, kuinka käyttäydyt ja voit ymmärtää, kuinka ajattelet. Voit löytää pelkoja, joita et tiennyt olevan. Voit löytää asioita, joista olla onnellinen.


Uni olet Sinä. Olet kaikki tapahtumat, kaikki hahmot, kaikki kulissit, kaikki. Olet itse itsesi pahin painajainen, sekä itse itsesi pelastaja. Olet kaikki. Unesi ei koskaan kerro kenestäkään muusta, kuin Sinusta itsestäsi. Et voi koskaan huolestua kenenkään toisen puolesta näkemäsi unen perusteella, vain itsesi.


Uni on täysin itsekäs.


Toki voit tehdä havainnon, jota et huomannut päivällä, mutta se on eriasia. Pääsääntöisesti kuitenkin uni on 100% Sinä.


Miten?


Tarvitset vihkon ja kynän, sekä lampun yöpöydällesi. Et mitään muuta.


Kirjoita uni ylös heti herättyäsi. Kirjoita kaikki, mitä muistat.





Olen kirjoittanut jo jonkin aikaa internettiin eräänlaista unipäiväkirjaa / olen käyttänyt uniani pohjana tarinoille / sekä että. Se ei ole kovin hyvä, mutta sitä voi vilkaista, jos kiinnostaa. Parasta on kirjoittaa vain itselleen, jolloin voi olla 100% rehellinen.

1 kommentti:

  1. Minäkin olen jonkin aikaa pitänyt unipäiväkirjaa. Kovin montaa unta en ole muistiin merkinnyt, koska harvoin muistan unesta niin paljon että merkintä kannattaisi tehdä. Vanhoja unia on kyllä mielenkiintoista lueskella jälkeenpäin.

    VastaaPoista