torstai 4. kesäkuuta 2009

Ota vastuu

Kumppani kuorsaa, mussuttaa, narskuttaa? Naapurin kissa maukuu? koira haukkuu? tuuli ujeltaa? kattopeltiin hakkaa? jääkaappi huutaa? tietokone? televisio? muut puhuu? jne..

On miljoonia asioita, jotka voivat häiritä juuri silloin, kun pitäisi jo olla unessa ja on äärettömän helppo sortua syyttelemään naapuria, äitiä, miestä, naista jne. mutta se ei varsinaisesti auta saamaan unta, pikemminkin päinvastoin.


Ellei Sinua häiritä tietoisesti tai piittaamatta (esim. kumppani ei pyynnöistä huolimatta laita televisiota pienemmälle), pyri eroon syyllistämisestä. Se ei ole kenenkään vika, että et saa unta. On huomattavasti helpompaa ajatella niin ja mieli pysyy huomattavasti rauhallisempana.


Vihastuneena mieleen juolahtaa monia muitakin syitä olla tykkäämättä vaikka siitä naapurista tai hänen koirastaan ja sitten helposti jää pohtimaan niitä. Ehkäpä jollakin sellaiset ajatukset tuudittavat lempeään uneen, mutta epäilen vahvasti.


Vihaisena tai vittuuntuneena on vaikeaa nukahtaa.


Mutta ei se tarkoita sitä, että et voisi vaikka vaihtaa huonetta kumppanin kuorsaamisen takia tai vaihtaa vanhaa jääkaappia sen surinan vuoksi. Tottakai voit. Voit tehdä mitä haluat, mutta pidä mielessäsi, että unettomuutesi ei ole kenenkään vika ja jos jotakin on pakko syyttää, voit vain katsoa peiliin.

2 kommenttia:

  1. Minua ei meteli häiritse ollenkaan, nukun melkein missä ja milloin vaan. Tosin viime aikoina olen öisin heräillyt enkä saa unta pitkään aikaan. Silloin kaikki äänet ärsyttää. Usein uppoudun johonkin kirjaa yön tunteina, jos uni ei tule. Aamulla kyllä sitten väsyttää.

    VastaaPoista
  2. Olin jutussani turhan jyrkkä. Huomasin sen, kun luin blogiasi. Unohdan niin helposti ääripäitä.

    Joskus keho voi mennä shokkiin ja mieli myös, se voi olla toisen ihmisen aiheuttamaa.

    Loppujen lopuksi voimme syyttää vain itseämme, mutta siihen asti mikään ei ole yhtä musta-valkoista.

    VastaaPoista